302016юни
Потърсете лекарства от бъдещето

Потърсете лекарства от бъдещето

Потърсете лекарства от бъдещето

Всички разчитаме на напредъка на медицината и търсим най-новите и качествени лекарства, когато здравословното ни състояние го наложи.  Знаете ли обаче колко време отнема на едно ново лекарство да стигне до аптеките от момента на откриването му? Над 10 години.

В същото време, за 10 години бяха открити терапии, които лекуват с до 90% успеваемост болести като Хепатит С, удължават живота на онкоболните с до 25% и значително подобряват качеството на живот на пациентите с хронични заболявания.

Това не би било възможно без клиничните изпитвания.

клиничните проучвания накратко


Лекарства от бъдещето

За много хора клиничните изпитвания са врата към инновативни терапии и лечение, които иначе биха били недостъпни за тях. Информацията обаче често е оскъдна, а ориентацията в сложната медицинка терминология – почти невъзможна за обикновения човек.

Търсачката за клинични изпитвания FindMeCure разрешава този проблем. FindMeCure е българска разработка, която предоставя безплатен достъп на всички пациенти до над 90% от клиничните изпитвания в света. Платформата показва индивидуални резултати за всеки пациент в зависимост от неговото заболяване, локация и лични предпочитания (напр. само изпитвания в 4-та фаза).

Най-подходящите опции първи се появяват в резултатите, а информацията е подредена в лесни за разбиране графики. Всеки пациент може да поиска от FindMeCure сравнение на две или повече клинични изпитвания.

Повече за клиничните изпитвания

Клиничното изпитване е строго наблюдаван процес на тестване на всяко ново лекарство или медицински уред преди те да бъдат предоставени на пациентите. Всеки такъв тест преминава през 4 фази – колкото по-напреднала е фазата, толкова по-голям е шансът тестваното лекарство да бъде успешно.

По данни на най-големия регистър за клинични изпитвания в света, clinicaltrials.gov, в глобален мащаб в момента има над 200 хил. клинични изпитвания, разпределени в 192 държави, 1357 от които са в България.

Всички те са достъпни и сравними през новата платформа за клинични изпитвания FindMeCure.

Търсачката не насърчава участието в клиничните изпитвания. Целта на екипа е да осигури анализ и достъп до информация, така че пациентът да има още една опция за оздравяване и по-добър живот.


Търсите клинично изпитване или имате близък, който се нуждае от иновативно лечение? Информирайте се за всички възможни варианти. Потърсете на www.findmecure.com.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *