42014май
Сезонни алергии при деца

Сезонни алергии при деца

Сезонните алергии, понякога наричани „сенна хрема“ са симптоми на алергия, които се появяват по време на определени периоди от годината. Обикновено това се случва, когато дървета, треви и плевели разпръскват малки поленови частици във въздуха, за да опрашат други растения.
Имунната система на хората, които са алергични към плесенни спори или пчелен прашец ги определя като нашественици и се защитава от тях. Това е освобождаването на тези химикали, които причиняват алергични симптоми. Хората могат да бъдат алергични към един или повече видове прашец или плесен.

Децата, които никога не са имали сезонни алергии през последните години може да ги развият. Те могат да започнат почти по всяко време, въпреки, че обикновено се развива от 10-годишна възраст и достигат своя връх в началото на двадесетте години. Симптомите често изчезват в зряла възраст.

Симпртомите, които обикновено се появят може да включват: кихане, сърбеж в носа и / или гърлото, запушване на носа, хрема, кашлица. Тези симптоми често биват придружавани и от сълзене или зачервяване на очите, което може да е алергичен конюнктивит. Ако детето има хрипове и недостиг на въздух в допълнение към тези симптоми, алергията може да премине дори в астма.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *