72016сеп.
Първата година на бебето

Първата година на бебето

Големите надежди: Първата година на бебето!

Грижата за бебето може да бъде изтощителна, но има толкова много неща, които всеки родител очаква с нетърпение.

Усмивка! – В продължние на два месеца виждате само сълзи и чувате плач, имате дълги и безсънни нощи. Сторило ви се е, че се промъква мимолетна усмивка, не – това е било само мираж. След втория месец, вашето бебе най-накрая ще ви се усмихне. В отговор на очакванията ви. Ще е достатъчно само да чува гласът ви или да вижда лицето ви. Неустоимата усмивка на бебето ще озърява домът ви.

Смях! – След четвъртият месец ще чуете най-сладкият смях – смехът на вашето бебе! Хубавото е, че лесно можете и сами да ги разсмивате – гъделичкане, глупава физиономия или странни звуци.

Сън цяла нощ – за младите родители това е „Светия Граал“. Макар че е нереалистично и нездравословно да очакваме едно новородено да спи цяла нощ, можете да бъдете спокойни, когато това се случи. Между 4-6 месец, повечето бебета са способни да спят цяла нощ.

Сядане
Колко различен е светът, когато бебето не е по корем! Около 5 или 6 месец, повечето бебета могат да седят с помощта възглавници (подпряни). Край на носенето на ръце!

Пълзене
Ако имате 8-месечно бебе няма да имате нужда от фитнес. Ежедневно ще правите много упражнения – тичане, навеждане. На 9 месеца, повечето бебета пълзят, използвайки ръцете и краката си.

„Чао-чао“.
Помахвайки за довиждане, това не е просто трик, който вашето бебе е научило. Около 9 месец, повечето бебета започват да правят връзка между звуци, жестове и смисъл. Те разбират, че помахването е свързано с фразата „чао-чао.“

Самостоятелно хранене.
Точно, когато лъжицата за хранене започва да губи своя блясък, бебета са готови да се хранят сами. Между 9-12 месеца, бебетата развиват по-добър контрол над ръцете и пръстите си, което им помага по-лесно да вземат малки предмети или храна. За съжаление, бебета на тази възраст обичат да изследват вкуса, така че храната не е единственото нещо, което ще слагат в устата си. Безопасността на околната среда следва да се превърне в голяма родителска грижа на тази възраст.

Ходене
До 12 месеца, повечето бебета започват да правят малки стъпчици, за кратко и без подкрепа, като се държат за мебели или други предмети. В седмиците или месеците, преди да проходят самостоятелно, бебетата могат да опитват часове наред.

Първи стъпки
Наричат го „перлата в короната“ на бебешки постижения. Може би няма момент, който да е така изпълнен с очакване от първата година на бебето. Не всички бебета прохождат точно на първата си година. Нормалното е между 9 и 17 месеца.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *