122016сеп.
Предучилищна подготовка

Предучилищна подготовка

Предучилищното обучение е изкючително важен и вълнуващ период както за детето, така и за неговите родители. Има различни начини и средства, с които да подготвите детето си за първият учебен ден!  Не се престаравайте прекалено в подготовката, за да не изплашите детето си. Предразположете го и му покажете, колко забавно може да бъде. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се справите с притенението.

Разкажете на детето си истории за други други деца и техният първи учебен ден. Говорете с детето си, попитайте го дали се вълнува, притеснява и как изобщо се чувства. Разкажете му за новите емоции, за новите хора, с които ще се срещне, за новите неща, които ще научи. Внимателно му обяснете, че в края на всеки учебен ден мама или татко ще го прибират от училище.

Преди училище заведете детето си на пазар. Купете раница, училищни принадлежности, нови дрехи, обувки и всичко, от което има нужда и би го направило щастливо на първият му учебен ден.

Ако имате възможност запознайте детето си с бъдещите му съученици, така в първият учебен ден няма да се чувства самотно.

Не показвайте сбствената си тревожност от „раздялата“. Убедете първо себе си, че детето ви ще се чувства добре на училище. Не се „сбогувайте“, не казвайте, че ще ви липсва – това само би разстроило детето. Бъдете положителни и му покажете, че ще се справи.

Ако имате възможност посетете училището предварително. Покажете му къде ще може да играе и да се забавлява с други деца, как изглежда учебната стая, а ако срещнете учител, би било добре да поговорите с него – така детето ви ще види, че няма от какво да се притеснява.

Направете специална закуска преди първият учебен ден!

Има различни начини и средства, с които да подготвите детето си за първият учебен ден!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *