22016апр.
Предотвратяване на алергии

Предотвратяване на алергии

Пролетта е тук и сте изкушени да отворете прозорците… имате алергия. Не искате да слагате маска на лицето си… Няколко лесни и безобидни съвета ще ви помогант със задуха, кихането и некомфортните моменти:

-Отървете се от килимите. С тях може да чувствате топлота и уют, но особено в спалнята, където прекарвате над осем часа в денонощието, там може да бъде рай за акари.

-Не позволявайте на домашните любимци да спят с вас или с децата ви, колкото и да сте привързани. Ако детето ви киха и кашля, това е сигурен признак, че е алергично.

-Изнесете растенията на вън. Колкото и „стайни“ да са, те също могат да бъдат алергени. Изгнилите листа, мъхчетата, застоялата пръст в саксиите могат да причинят алергии.

-Почиствайте климатика си редовно (без значение какъв сезон е). Във филтрите се наслоява много прах, който при включването на климатика се разпространява.

-Ако усетите, че определени разстения ви дразнят, избягвайте преминаването покрай тях. Рано сутринта (между 5 ч и 10 ч) e най-благоприятновто време за разпространението на полен.

-Изперете всички плюшени играчки.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *