52015окт.
Помогнете на детето си да изгради приятелства

Помогнете на детето си да изгради приятелства

Приятелства на вашето дете имат своите възходи и падения, но правилният подход може да му помогне да ги преодолее.

„Нямам с кого да играя“

Защо се случва това: За разлика от малките деца, децата в предучилищна възраст предпочитат компанията на по-възрастни хота. Някои деца се притесняват, че могат да бъдат отхвърлени или игнорирани ако се опитат да се присъединят към своите връсници. Покажете на детето си, че няма нищо притеснително да се общува с непознати хора. Заведете го при други деца, но преди това го оставете няколко минути да ги опознае от страни. Да види кои са агресивните, кои са с играчките, кои са в отбор с други деца и т.н. Не настоявайте детето да се включи веднага.

Някои деца са с вродени лидерски качества, а други предпочитат да бъдат част от групата. Помогнете на детето си (с много търпение) да се вписва във всяка една ситуация.

Децата могат да бъдат много егоцентрични-фокусират се върху това, което правят и никой друг не би могъл да ги разсее или да се присъедини. Ако в първите минути е агресивно, не го притискайте, оставете му време да опознае новите хора около себе си. От интерес то само ще се присъедини.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *