212016юни
д-р Рада Маркова – „Промяна с кадифени ръкавици”

д-р Рада Маркова – „Промяна с кадифени ръкавици”

Третото издание на Forbes Woman Society събра жените лидери в бизнеса за дискусия по темата „Промяна с кадифени ръкавици”.
Опитни и прохождащи предприемачи, представители от различни индустрии и активни мислители в бизнеса впрегнаха енергия и интелект за решаване на най-упоритите въпроси на нашето време и използваха възможността да споделят как жените лидери сбъдват промяната в сферите, в които работят.

Магдалена Николова, НЛП бизнес коуч и треньор за лидери, беше модератор на първата дискусионна на тема, в която 4 жени лидери – Светла Костадинова, изпълнителен директор на Институт за пазарна икономика, Милена Драгийска-Денчева, главен изпълнителен директор на Lidl България, д-р Рада Маркова, управител и идеен основател на МЦ Първа детска консултативна клиника – София и Ивет Григорова, основател и собственик на модна агенция „Ивет фешън”, вдъхновени от страстта за промяна, разказаха за методите в своето управление и за ценностите, които ги правят силни в името на мисията да вдъхновяват хората около себе си: „ Жените много добре познаваме каква е страстта, която ни вдъхновява. Ние сме хората, които знаем как да работим с нашите емоции, душа и сърце. Ние можем да управляваме процеси, нещо, което е много присъщо за мъжете, но имаме способността да оптимизираме процеси, да намерим стъпките, по които да минем.“ . Част от споделените сентенции от страна на всяка дама може да намерите на страниците на предстоящия брой на сп. Forbes от 27-ми май.

Във втората част от срещата Мария Шишкова, управляващ съдружник на AIMS Human Capital за България и Македония и бизнес-тренер на Dale Carnegie Training, представи една истинска история на жена в мъжки свят – за Геновева Христова, предприемач и председател на Българския мебелен клъстър.

Основният дебат се разви в последния панел на тема: „Как да променим средата в България, така че повече жени да бъдат мотивирани да реализират високия скок на личния успех?“.
Фондация за свободата „Фридрих Науман“ приложи успешно интерактивен формат „отвореното пространство“ за свободно общуване на хора, които се вълнуват от темите споделят своето виждане, гледна точка и принципи. Поставените въпроси бяха резултат от личните предложения на всяка дама, присъствала на форума, инспирирани от предходните панели на Forbes Women Society, обобщени по съдържание в пет тематични области.

Източник: http://forbesbulgaria.bg/


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *