242015юни
Безопасно лято

Безопасно лято

Лятото е подходящ сезон за забавления на открито. Независимо дали децата ви са малки или поотраснали, има различни начини да ги предпазите от наранявания, докато те се забавляват.

Дейности свързани с водата са полезни за здравето не само на деца, но и за възрастни. Винаги наблюдавайте децата, когато са във или около водата. Научете ги да плуват. Обезопасете домашните басейни. При влизане във водата слагайте им жилетки, пояси или каквото прецените за необходимо, като внимавайте дали ги поставяте правилно.

Когато сте на плаж се запасете с всички необходими за вас и за вашите деца слънцезащитни кремове и спрейове (подходящ за кожата и възрастта фактор). Колкото и да обичате плажовете, не прекалявайте със стоенето на слънце, за това са плажните чадъри.

Използвайте препарати за защита от насекоми и кърлежи за вас, за децата и не забравяйте домашните си любимци. Ако имате и двор или градина – обезпаразитявайте редовано и тях.

Когато водите децата си да се забавляват на площадки и в паркове, уверете се, че са добре обезопасени. При колоездене или каране на ролери/скейтборс поставяйте на децата си каски, наколенки и подлакътници. Нека карат на определените за това места.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *